KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 24. února, pátek, svátek má: Matěj


Jehněčí kousky na rajčatech s šalvějí a česnekem

Kategorie: hlavní jídla, skopové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept jehněčí kousky na rajčatech s šalvějí a česnekem potřebujeme tyto suroviny:

   • 0,75 kg jehněčí kýty
   • 200 g rýže
   • 4 mladé cibulky
   • 5 rajčat
   • 2 papriky
   • 3 stroužky česneku
   • 3 lžíce olivového oleje
   • pepř
   • sůl
   • šalvěj
   • zelená petrželka
   • 3 dcl vody
Recept jehněčí kousky na rajčatech s šalvějí a česnekem připravíme takto:
Jehněčí kýtu vykostíme a nakrájíme na kousky. V litinovém hrnci rozpálíme olivový olej a maso na něm osmahneme, přidáme na větší kousky nakrájenou mladou cibuli a opět na rozpáleném tuku promícháme. Asi po pěti minutách přidáme nakrájené papriky, osolíme a opepříme a osmahneme. Pak přidáme nadrobno nakrájená rajčata a podusíme na mírnějším plameni. Po cca deseti minutách přidáme rozdrcený česnek a nadrobno nakrájenou šalvěj se zelenou petrželkou. Do tohoto základu přidáme asi 3 dcl vody, rozředíme, přidáme rýži, dobře promícháme, dosolíme (rýže do sebe část soli z omáčky při vařen natáhne), přikryjeme a necháme vařit na velmi mírném plameni. Asi po pětadvaceti minutách až půlhodině do sebe rýže pojme veškerou tekutinu a změkne.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Jehněčí kousky na rajčatech s šalvějí a česnekem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Anglické jehněčí žebro   Bílé zelí s jehněčím masem a jablky   Bramborová omeleta s paprikami a česnekem   Bramborový guláš s medvědím česnekem   Candát na rajčatech   Česneková jehněčí žebra   Česnekové jehněčí   Dušená tykev s česnekem a rajčaty   Egyptské jehněčí kotlety   Halibut s česnekem   Hovězí maso na rajčatech   Chobotnice s česnekem a paprikou   Irská jehněčí mísa   Irský jehněčí guláš   Játra dušená na rajčatech   Játra na rajčatech   Jehněčí džuveč se zeleninou   Jehněčí guláš s červenými fazolemi a zeleninou   Jehněčí hřbet plněný meduňkou   Jehněčí hřbet s citrónem a tymiánem   Jehněčí karbanátky   Jehněčí kari   Jehněčí kolínka na bylinkách   Jehněčí kolínko pečené s česnekem a rozmarýnem   Jehněčí kořínek na kmínu   Jehněčí kotletky v česnekové strouhance   Jehněčí kotletky v marinádě   Jehněčí kotlety   Jehněčí kotlety na bylinkách   Jehněčí kotlety po anglicku   Jehněčí kotlety po srbsku   Jehněčí kotlety se sýrem   Jehněčí kotlety se zeleninou   Jehněčí kotlety se žampiony   Jehněčí kýta s mrkví a bramborami   Jehněčí maso na česneku   Jehněčí maso na houbách   Jehněčí maso na paprice   Jehněčí maso s fazolkami   Jehněčí maso se žampióny   Jehněčí na česneku s brambory a špenátem   Jehněčí na chmelu   Jehněčí na rozmarýnu   Jehněčí na rozmarýnu II   Jehněčí na smetaně   Jehněčí na šafránu   Jehněčí plátky buchlovské paní   Jehněčí po marocku   Jehněčí ragú se žampiony   Jehněčí roláda se špenátovou náplní  


jehněčí kousky na rajčatech s šalvějí a česnekem, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!