KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 20. února, pondělí, svátek má: Oldřich


Sicilské dušené jehněčí se sýrem

Kategorie: hlavní jídla, skopové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept sicilské dušené jehněčí se sýrem potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kg jehněčí plece bez kosti
   • 0,5 kg nových brambor
   • 250 ml telecího (kuřecího) vývaru
   • 250 ml červeného vína
   • 50 g sýra pecorino
   • 50 g sýra caciocavallo
   • 2 stroužky česneku
   • 2 cibule
   • 2 lžíce sádla
   • olivový olej
   • sůl
   • pepř
Recept sicilské dušené jehněčí se sýrem připravíme takto:
Brambory kartáčkem vydrhneme a necháme je vcelku (velké můžeme rozkrojit na půlky). V hrnci rozpálíme olivový olej, přidáme na plátky nakrájenou cibuli a za občasného míchání smažíme cca 8-10 minut. Přidáme sádlo a necháme rozpustit. Vykostěnou jehněčí plec nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme, vložíme do hrnce se sádlem a cibulí a za občasného míchání maso opékáme 5-7 minut ze všech stran. Přidáme česnek, osmahneme a přilijeme červené víno, které necháme z poloviny odpařit. Pak přidáme brambory, vše zalijeme vývarem, přivedeme k varu a přikryté zvolna dusíme cca 45 minut. Pak odebereme tuk, píchneme do masa, abychom zjistili, zdali je měkké a pokud ne, tak maso pozvolna dusíme dál nezakryté. Až je jehněčí měkké, nasypeme na něj sýr pecorino a za občasného míchání necháme sýr roztavit. Pak přidáme nastrouhaný sýr caciocavallo, petrželku a zamícháme. Omáčka by měla být zredukovaná a zhoustlá. Nakonec dochutíme a můžeme podávat.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Sicilské dušené jehněčí se sýrem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Anglické jehněčí žebro   Anglické těstoviny se špenátem a sýrem   Baklažán se sýrem   Bílé zelí s jehněčím masem a jablky   Bramborové placky se špenátem a taveným sýrem   Brambory se slaninou, žampiony a sýrem   Brambory zapečené se slaninou a sýrem   Cibule zapečená s balkánským sýrem   Česneková jehněčí žebra   Česnekové jehněčí   Dalmátské dušené hovězí maso   Dušené brambory s čerstvými houbami   Dušené brambory s kedlubnami   Dušené fazole se slaninou   Dušené hovězí maso na houbách   Dušené hovězí maso s křenem   Dušené hovězí na víně   Dušené hovězí nudličky se zeleninou   Dušené hovězí nudličky se zeleninou a bramborovými hranolky   Dušené hovězí plátky se zeleninou   Dušené hovězí po florentinsku   Dušené kapří mlíčí   Dušené klokaní maso   Dušené kozí maso   Dušené kuře na zelenině   Dušené kuře s bílou omáčkou   Dušené kuře s brokolicí   Dušené kuře se zeleninou   Dušené řízky   Dušené skopové maso   Dušené sójové maso s mrkví   Dušené srnčí maso   Dušené telecí maso   Dušené telecí maso II   Dušené telecí v římském hrnci   Dušené václavky   Dušené vepřové koleno   Dušené vepřové kotlety   Dušené vepřové ledvinky   Dušené zelí s flíčky   Dušené žampiony s bambusem   Egyptské jehněčí kotlety   Fazole se sýrem   Fazolové lusky ve slanině se sýrem   Gratinovaná brokolice se sýrem a rajčaty   Halušky se sýrem a tvarohem   Hlavatka se sýrem   Houbové placky se sýrem   Hovězí maso dušené se zeleninou   Chlebový nákyp s uzeným sýrem  


sicilské dušené jehněčí se sýrem, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!