![]() ![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kg jehněčí plece bez kosti • 0,5 kg nových brambor • 250 ml telecího (kuřecího) vývaru • 250 ml červeného vína • 50 g sýra pecorino • 50 g sýra caciocavallo • 2 stroužky česneku • 2 cibule • 2 lžíce sádla • olivový olej • sůl • pepř Recept sicilské dušené jehněčí se sýrem připravíme takto:
Brambory kartáčkem vydrhneme a necháme je vcelku (velké můžeme rozkrojit na půlky). V hrnci rozpálíme olivový olej, přidáme na plátky nakrájenou cibuli a za občasného míchání smažíme cca 8-10 minut. Přidáme sádlo a necháme rozpustit. Vykostěnou jehněčí plec nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme, vložíme do hrnce se sádlem a cibulí a za občasného míchání maso opékáme 5-7 minut ze všech stran. Přidáme česnek, osmahneme a přilijeme červené víno, které necháme z poloviny odpařit. Pak přidáme brambory, vše zalijeme vývarem, přivedeme k varu a přikryté zvolna dusíme cca 45 minut. Pak odebereme tuk, píchneme do masa, abychom zjistili, zdali je měkké a pokud ne, tak maso pozvolna dusíme dál nezakryté. Až je jehněčí měkké, nasypeme na něj sýr pecorino a za občasného míchání necháme sýr roztavit. Pak přidáme nastrouhaný sýr caciocavallo, petrželku a zamícháme. Omáčka by měla být zredukovaná a zhoustlá. Nakonec dochutíme a můžeme podávat. V naší kuchařce bylo kromě receptu Sicilské dušené jehněčí se sýrem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Anglické jehněčí žebro Anglické těstoviny se špenátem a sýrem Baklažán se sýrem Bílé zelí s jehněčím masem a jablky Bramborové placky se špenátem a taveným sýrem Brambory se slaninou, žampiony a sýrem Brambory zapečené se slaninou a sýrem Cibule zapečená s balkánským sýrem Česneková jehněčí žebra Česnekové jehněčí Dalmátské dušené hovězí maso Dušené brambory s čerstvými houbami Dušené brambory s kedlubnami Dušené fazole se slaninou Dušené hovězí maso na houbách Dušené hovězí maso s křenem Dušené hovězí na víně Dušené hovězí nudličky se zeleninou Dušené hovězí nudličky se zeleninou a bramborovými hranolky Dušené hovězí plátky se zeleninou Dušené hovězí po florentinsku Dušené kapří mlíčí Dušené klokaní maso Dušené kozí maso Dušené kuře na zelenině Dušené kuře s bílou omáčkou Dušené kuře s brokolicí Dušené kuře se zeleninou Dušené řízky Dušené skopové maso Dušené sójové maso s mrkví Dušené srnčí maso Dušené telecí maso Dušené telecí maso II Dušené telecí v římském hrnci Dušené václavky Dušené vepřové koleno Dušené vepřové kotlety Dušené vepřové ledvinky Dušené zelí s flíčky Dušené žampiony s bambusem Egyptské jehněčí kotlety Fazole se sýrem Fazolové lusky ve slanině se sýrem Gratinovaná brokolice se sýrem a rajčaty Halušky se sýrem a tvarohem Hlavatka se sýrem Houbové placky se sýrem Hovězí maso dušené se zeleninou Chlebový nákyp s uzeným sýrem sicilské dušené jehněčí se sýrem, recept, hlavní jídla |
|