KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Zvěřinové špecle

Kategorie: hlavní jídla, zvěřina

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept zvěřinové špecle potřebujeme tyto suroviny:

   • 300 g kančí panenky nebo kýty
   • 100 g slaniny
   • 1 velká cibule
   • 2 stroužky česneku
   • 1 řapíkatý celer
   • 150 g hlívy ústřičné
   • 200 ml smetany na šlehání
   • čerstvý tymián
   • sůl
   • pepř
   • olivový olej
   • 250 g špeclí
Recept zvěřinové špecle připravíme takto:
Kančí maso nakrájíme na malé kousky, cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, slaninu nakrájíme na kostičky, hlívu nakrájíme na proužky a celer na kostky. V pánci na trošce oleje rozškvaříme nakrájenou slaninu, přidáme maso a smažíme. Po chvíli osolíme, opepříme, podlijeme troškou vývaru a pomalu dusíme. Až je maso téměř měkké, vydusíme na tuk, přidáme cibuli, česnek, hlívu a celer, zasypeme lístečky tymiánu a chvíli smažíme. Pak podlijeme trochou vývaru a přikryjeme pokličkou. Až jsou maso, hlíva i celer měkké, zalijeme smetanou a ještě chvíli povaříme. Špecle uvaříme podle návodu na obalu a lehce promícháme se lžící olivového oleje.





zvěřinové špecle, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz