KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept zvěřinové špecle potřebujeme tyto suroviny: • 300 g kančí panenky nebo kýty • 100 g slaniny • 1 velká cibule • 2 stroužky česneku • 1 řapíkatý celer • 150 g hlívy ústřičné • 200 ml smetany na šlehání • čerstvý tymián • sůl • pepř • olivový olej • 250 g špeclí Recept zvěřinové špecle připravíme takto:
Kančí maso nakrájíme na malé kousky, cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, slaninu nakrájíme na kostičky, hlívu nakrájíme na proužky a celer na kostky. V pánci na trošce oleje rozškvaříme nakrájenou slaninu, přidáme maso a smažíme. Po chvíli osolíme, opepříme, podlijeme troškou vývaru a pomalu dusíme. Až je maso téměř měkké, vydusíme na tuk, přidáme cibuli, česnek, hlívu a celer, zasypeme lístečky tymiánu a chvíli smažíme. Pak podlijeme trochou vývaru a přikryjeme pokličkou. Až jsou maso, hlíva i celer měkké, zalijeme smetanou a ještě chvíli povaříme. Špecle uvaříme podle návodu na obalu a lehce promícháme se lžící olivového oleje. V naší kuchařce bylo kromě receptu Zvěřinové špecle nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: bramborové špecle s kuřecím masem, bramborové špecle s uzeným masem, ořechové špecle, špecle s kysaným zelím a uzeným masem, bramborové špecle s vepřovým masem, zvěřinové krokety, špecle se sýrem, špecle se sýrem a vepřovým masem, špecle se sýrem a cibulovými kroužky, špecle se špenátem zvěřinové špecle, recept, hlavní jídla |