KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept živáňská pečeně potřebujeme tyto suroviny: • 800 g jehněčí kýty • 150 g anglické slaniny • 200 ml oleje na naložení masa • 300 g cibule • čerstvý tymián • rozmarýn • kerblík • sůl • čerstvě mletý pepř Recept živáňská pečeně připravíme takto:
Odblaněné a vykostěné maso z jehněčí kýty krájíme na plátky (každý asi 70 g), naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme lístky čerstvých bylinek a naložíme do kvalitního oleje aspoň na 3 dny. Pak jednotlivé plátky masa napichujeme na jehly střídavě s cibulí a slaninou a grilujeme na dřevěném uhlí. V naší kuchařce bylo kromě receptu Živáňská pečeně II nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: telecí pečeně nadivoko, myslivecká pečeně, valašská velikonoční pečeně, živáňská pečeně živáňská pečeně ii, recept, speciality |