![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • vepřové maso (plec) • sůl • voda Recept zavařené vepřové maso připravíme takto:
Vepřové maso zbavíme kůže, kostí, šlach a přebytečného tuku, nakrájíme na větší kousky a dáme do čistých sklenic. Zalijeme horkým 2% slaným nálevem (20 g soli na litr vody) 2 cm pod okraj, vyklepneme vzduchové bubliny a nálev doplníme. Dobře uzavřené sklenice zvolna zahříváme a při 100°C sterilujeme nejprve 1,5 hodiny a za 24 až 48 hodin ještě jednou 1 hodinu (časy platí pro litrovou sklenici). V naší kuchařce bylo kromě receptu Zavařené vepřové maso II nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: zavařené vepřové maso, vepřové škvarky, masová paštika, křehké masové řezy, pomazánka z vepřového ve vlastní šťávě, pomazánka z vepřové šunky, masová směs na topinky, masová hovězí pomazánka zavařené vepřové maso ii, recept, na chleba |