KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept zavařené vepřové maso potřebujeme tyto suroviny: • vepřové maso (plec) • sůl • voda Recept zavařené vepřové maso připravíme takto:
Vepřové maso zbavíme kůže, kostí, šlach a přebytečného tuku, nakrájíme na větší kousky a dáme do čistých sklenic. Zalijeme horkým 2% slaným nálevem (20 g soli na litr vody) 2 cm pod okraj, vyklepneme vzduchové bubliny a nálev doplníme. Dobře uzavřené sklenice zvolna zahříváme a při 100°C sterilujeme nejprve 1,5 hodiny a za 24 až 48 hodin ještě jednou 1 hodinu (časy platí pro litrovou sklenici). V naší kuchařce bylo kromě receptu Zavařené vepřové maso II nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: křehké masové řezy, vepřové škvarky, zavařené vepřové maso, masová směs na topinky, pomazánka z vepřového ve vlastní šťávě, masová hovězí pomazánka, masová paštika, pomazánka z vepřové šunky zavařené vepřové maso ii, recept, na chleba |