![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 4 kusy pangasia • brambory • 1 větší mrkev • 1 menší pórek • 200 g zakysané smetany • 150 g bílého jogurtu • 1 vejce • sůl • mletý pepř • sušená bazalka • koření na ryby • mletý kmín • sezamové semínko • olivový olej Recept zapečený pangasius připravíme takto:
Pórek pokrájíme, mrkev nastrouháme nahrubo a na rozpáleném oleji krátce osmahneme. Pekáč vymažeme olejem, nasypeme do něj brambory nakrájené na kousky, osolíme a okmínujeme, na ně rozložíme z obou stran osolené filety, posypeme kořením na ryby, poklademe osmaženou zeleninu, přiklopíme, dáme do předehřáté trouby a pečeme při 200°C. Smetanu, jogurt a vejce smícháme, lehce osolíme, opepříme a vmícháme 1-2 lžičky bazalky. Po 20 minutách pekáč vyjmeme z trouby a jeho obsah zalijeme rozmíchanou směsí, posypeme sezamovým semínkem, znovu přikryjeme a vrátíme do trouby. Po 30 minutách odklopíme a pečeme do asi 10 minut zezlátnutí povrchu. V naší kuchařce bylo kromě receptu Zapečený pangasius nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: smažený pangasius, tloušť zapečený s pórkem, zapečený květák po italsku, zapečený pangasius se zeleninou, zapečený špenát se šunkou, zapečený lilek, zapečený květák se slaninou, květák zapečený s paprikami, slaninou a smetanou, zapečený krůtí řízek, zapečený okoun s brambory zapečený pangasius, recept, hlavní jídla |