![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 800 g zadního zaječího masa • 50 g slaniny • 300 g cibule • 1 lžíce oleje • 10 g hladké mouky • sůl • celý pepř • nové koření • bobkový list • tymián • 10 g másla Recept zajíc pečený na cibuli připravíme takto:
Zaječí maso vykostíme, odblaníme, nakrájíme na čtyři porce a protkneme je 15 g slaniny. Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme olej a cibuli nakrájenou na kolečka a usmažíme ji dožluta. Přidáme osolené porce zajíce, opečeme je po všech stranách, podlijeme vodou, přidáme koření a pečeme doměkka. Při pečení porce zajíce obracíme, přeléváme šťávou a podléváme malým množstvím horké vody. Ke konci pečení přidáme změklé máslo rozetřené s moukou. Měkké maso vyjmeme, šťávu prolisujeme a podle chuti přisolíme. Podáváme s vařenými brambory. V naší kuchařce bylo kromě receptu Zajíc pečený na cibuli nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: tloušť zapečený s pórkem, pečený bažant, kapr na cibuli, zapečený sýr se šunkou, kotlety na cibuli, jávský pečený kapr, zajíc na paprice, králík na cibuli, zapečený špenát se šunkou, zapečený květák po italsku zajíc pečený na cibuli, recept, hlavní jídla |