KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept zajíc pečený na cibuli potřebujeme tyto suroviny: • 800 g zadního zaječího masa • 50 g slaniny • 300 g cibule • 1 lžíce oleje • 10 g hladké mouky • sůl • celý pepř • nové koření • bobkový list • tymián • 10 g másla Recept zajíc pečený na cibuli připravíme takto:
Zaječí maso vykostíme, odblaníme, nakrájíme na čtyři porce a protkneme je 15 g slaniny. Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme olej a cibuli nakrájenou na kolečka a usmažíme ji dožluta. Přidáme osolené porce zajíce, opečeme je po všech stranách, podlijeme vodou, přidáme koření a pečeme doměkka. Při pečení porce zajíce obracíme, přeléváme šťávou a podléváme malým množstvím horké vody. Ke konci pečení přidáme změklé máslo rozetřené s moukou. Měkké maso vyjmeme, šťávu prolisujeme a podle chuti přisolíme. Podáváme s vařenými brambory. V naší kuchařce bylo kromě receptu Zajíc pečený na cibuli nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: kapr na cibuli, zapečený květák v sýrové omáčce, pečený losos, zapečený květák po italsku, zapečený okoun s brambory, pangas zapečený se smetanou a sýrem v římském hrnci, pečený divoký králík, pečený králík na petrželce, pečený losos na cibuli, krkovička na cibuli zajíc pečený na cibuli, recept, hlavní jídla |