KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Višňové řezy se šlehačkou

Kategorie: sladkosti

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept višňové řezy se šlehačkou potřebujeme tyto suroviny:

   • 6 vajec
   • 6 lžic krystalového cukru
   • 6 lžic polohrubé mouky
   • 1 lžíce kakaa
   • trochu čokolády
   • na nádivku: 2 sklenice višňovéh kompotu + krystalový cukr + 4 balíčky krémového prášku + 250 g másla + 500 ml smetany na šlehání + 2 ztužovače šlehačky
Recept višňové řezy se šlehačkou připravíme takto:
Žloutky utřeme s 3 lžícemi cukru do pěny. Bílky se zbylým cukrem vyšleháme dotuha a sníh po částech přimícháme k žloutkem. Pak přidáme prosátou mouku s kakaem, těsto vylijeme na plech vovyhriatej troubě pečeme 12-15 minut při teplotě 185°C. Kompotovou šťávu slijeme, doplníme do 1 litru vodou a podle chuti osladíme. Trochu šťávy odložíme a do zbytku zavaříme krémový prášek. Krém rozdělíme na poloviny, do jedné ještě za horka přidáme pokrájené, vypeckované višně a do druhé po vychladnutí zašleháme máslo. Upečené vychladlé těsto polijeme odloženou šťávou, natřeme krémem s višněmi a potom krémem s máslem. Smetanu vyšleháme se ztužovačem a rozetřeme navrch zákusku. Ozdobíme čokoládovými hoblinkami.





višňové řezy se šlehačkou, recept, sladkosti


©2024KucharkaRecepty.cz