KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept vídeňský sachr dort potřebujeme tyto suroviny: • 6 vajec • 180 g čokolády na vaření • 160 g másla • 160 g mouč. cukru • 160 g hladké mouky • 1 vanilkový cukr • 150 g rybízové marmelády • máslo a mouka na vymazání a vysypání formy • na polevu: 130 g pískového cukru Recept vídeňský sachr dort připravíme takto:
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Čokoládu rozlámeme a rozpustíme ve vodní lázni. Změklé máslo utřeme s polovinou cukru do pěny, vmícháme rozpuštěnou čokoládu a postupně žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh, přidáme zbylý cukr a opět vyšleháme dotuha. Mouku smícháme s vanilkovým cukrem, prosejeme na čokoládovou hmotu a nakonec vmícháme sníh. Formu na dort vymažeme máslem a vysypeme moukou. Do formy nalijeme těsto a povrch zarovnáme. Vložíme do předem vyhřáté trouby na 160°C a pečeme cca 30 minut. Po upečení vyklopíme z formy a necháme vychladnout. Korpus na dvou místech vodorovně překrojíme. Každý plát potřeme marmeládou a uložíme je na sebe. Rozpustíme krupicový cukr ve 3 lžících vody a povaříme, až se cukr táhne jako nit. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, přidáme ji k cukru a důkladně vymícháme dohladka. Dort přelijeme teplou polevou, uhladíme a necháme částečné vychladnout. Poté jej dáme do lednice zatuhnout. V naší kuchařce bylo kromě receptu Vídeňský sachr dort nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: německý tvarohový dort, piškotové dortíčky, zimní dort, třešňové dortíčky, smetanovo borůvkový dortík, třešňový zmrzlinový dort, dortíčky s hruškami a fíky, ořechový dort s velikonočními vajíčky, tvarohový dort, tvarohový dort s jahodami vídeňský sachr dort, recept, sladkosti |