![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 4 tenké porce rybího filé • 5 dkg • slaniny • 8 dkg sterilovaných okurek • máslo • 1,5 dcl kysané smetany • sůl • hořčice • 5 dkg tvrdého sýra • citron Recept vídeňské filé připravíme takto:
Opláchnuté porce rybího filé osolíme a pokapeme citrónovou šťávou. Jednu porci vložíme do tukem vymazaného kastrolku, pokapeme trochu rozmíchané smetany, poklademe plátkem slaniny, hořčicí a jemně pokrájenou okurkou, na ni položíme druhou porci, potřeme ji hořčicí, opět poklademe plátky slaniny, okurkou a hořčicí a stejně tak i další porce. Nakonec přelijeme smetanou a pečeme půl hodiny ve středně vyhřáté troubě. Při dopékání posypeme strouhaným sýrem. Podáváme s opečenými brambory. V naší kuchařce bylo kromě receptu Vídeňské filé nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: filé na cibuli a slanině, rybí filé v pomerančové omáčce, rybí filé na rajčatech, rybí filé s houbovou omáčkou, gratinované filé s mrkví a hráškem, rybí filé na pivě, rybí filé se žampióny, zapečené filé na špenátu, filé na žampiónech, grilované rybí filé vídeňské filé, recept, hlavní jídla |