KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Rybí filé s houbovou omáčkou

Kategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept rybí filé s houbovou omáčkou potřebujeme tyto suroviny:

   • 600 g rybího filé
   • 150 g žampionů
   • 1 cibule
   • 4 dcl mléka
   • sůl
   • mletý pepř
   • olej
   • 1 dcl suchého bílého vína
   • 2 dcl zakysané smetany
   • 1 lžíce hladké mouky
   • 1 lžíce hořčice
   • petrželová nať
Recept rybí filé s houbovou omáčkou připravíme takto:
Filé opláchneme, zalijeme mlékem a na chladném místě necháme 60 minut. Pak nakrájíme, osušíme, osolíme, vložíme do hrnce, podlijeme vínem a dusíme doměkka. Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, přidáme houby, osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Pak zahustíme smetanou, do které jsme dohladka zamíchali mouku a hořčici, posypeme nasekanou natí a několik minut povaříme. Podáváme přelité omáčkou a s vařenými brambory posypanými nasekanou petrželovou natí.





rybí filé s houbovou omáčkou, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz