![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 3 vepřové jazyky • sůl • 3 bobkové list • pár kuliček nového koření • pár kuliček pepře • 1 cibule • 2 l vody • na omáčku: máslo + hladká mouka + 2 citróny + sůl + cukr + zelená petrželka hladká Recept vepřový jazyk v citronové omáčce připravíme takto:
Jazyky uvaříme ve 2 litrech osolené vody s bobkovými listy, novým kořením, celým pepřem a celou oloupanou cibulí doměkka (asi hodinu). Pak uvařené jazyky ihned hodíme do studené vody, oloupeme, pokrájíme příčně na plátky, pokropíme vývarem a zatím uchováme v teple. Připravíme máslovou jíšku a tu zavaříme do procezeného vývaru z jazyků a povaříme. Až zhoustne, ochutíme šťávou ze 2 citronů, trochu přisladíme, přidáme podle chuti sůl, nakrájené jazyky a hodně nasekané zelené petrželky. Vepřový jazyk v citronové omáčce podáváme s vařenými brambory. V naší kuchařce bylo kromě receptu Vepřový jazyk v citronové omáčce nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: ztracená vejce ve smetanové omáčce, hovězí maso v rajské omáčce, vepřový víkendový guláš , staročeský hovězí jazyk, špecle s vepřovým masem, hovězí klopsy v rajské omáčce, slovenský fazolový guláš s vepřovým masem, přírodní vepřový řízek s fazolemi, houby s vepřovými játry, mořský jazyk na másle vepřový jazyk v citronové omáčce, recept, hlavní jídla |