![]() |
![]() • 1 mořský jazyk • 250 ml octa • 150 ml mléka • 100 g másla • sůl • citron • zelená petrželka Recept mořský jazyk na másle připravíme takto:
Mořský jazyk vložíme na dvě hodiny do osolené vody s octem. Pak mu uřízneme hlavu, stáhneme kůži, vykucháme, vypereme v mléce a osolíme. V pekáči rozehřejeme 50 g másla, na dno dáme špejle, na ně položíme jazyk a pečeme v rozpálené troubě deset až patnáct minut. Podáváme s citronem, posypaný petrželkou a politý zbylým máslem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Mořský jazyk na másle nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Brokolice s máslem Candát na másle Dušený losos na másle Grilovaný hovězí jazyk Hovězí jazyk na smetaně Krevety na česnekovém másle Kuřecí steak na bylinkovém másle s broskvemi Losos na bylinkovém másle Maréna na másle Mořský jazyk na pomerančích Mořský okoun s koprovou omáčkou Pečené brambory s česnekem, máslem a bylinkami Pečené kuře na másle s kmínem Plněné papriky na másle Pochoutkový guláš na slanině a másle Pstruh na másle Pstruh na másle a víně Rizoto s mořskými plody Smažený vepřový jazyk Smažený vepřový jazyk s česnekem Staročeský hovězí jazyk Středomořský guláš Štika na másle Telecí pečeně na másle Vařená ryba s máslem Vaření okouni na víně s máslem Vepřový jazyk na cibuli Vepřový jazyk na česneku Vepřový jazyk s křenovou omáčkou Vepřový jazyk v citronové omáčce mořský jazyk na másle, recept, hlavní jídla |
|