KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Valašská fazolová kyselica

Kategorie: polévky, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept valašská fazolová kyselica potřebujeme tyto suroviny:

   • 150 g uzeného bůčku
   • 1 klobáska
   • 120 g drobných fazolí
   • 1 a 1/4 l vody
   • 0,25 l kysané smetany
   • lžíce hladké mouky
   • cibule
   • sůl
   • paprika mletá
   • bobkový list
   • nové koření
   • černý pepř
   • česnek
   • ocet
   • špetka cukru
   • slanina
   • pažitka
Recept valašská fazolová kyselica připravíme takto:
Předem namočené fazole dáme vařit spolu s uzeným bůčkem, cibulí, novým kořením, bobk.listem a černým pepřem. Až budou fazole uvařené, vyjmeme maso, nakrájíme ho na kostičky a přidáme zpět k fazolím. Uvařenou cibuli rozkrájíme nadrobno a také jí vrátíme zpět k fazolím. Vyjmeme koření, k fazolím a masu přidáme zakysanou smetanu rozmíchanou s moukou, malé kostičky rozškvařené slaninky a na půlkolečka rozkrájenou klobásu, osolíme a povaříme. Dochutíme rozetřeným česnekem, mletou paprikou, mletým pepřem, pažitkou, špetkou cukru a troškou octa.





valašská fazolová kyselica, recept, polévky


©2024KucharkaRecepty.cz