![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 150 g uzeného bůčku • 1 klobáska • 120 g drobných fazolí • 1 a 1/4 l vody • 0,25 l kysané smetany • lžíce hladké mouky • cibule • sůl • paprika mletá • bobkový list • nové koření • černý pepř • česnek • ocet • špetka cukru • slanina • pažitka Recept valašská fazolová kyselica připravíme takto:
Předem namočené fazole dáme vařit spolu s uzeným bůčkem, cibulí, novým kořením, bobk.listem a černým pepřem. Až budou fazole uvařené, vyjmeme maso, nakrájíme ho na kostičky a přidáme zpět k fazolím. Uvařenou cibuli rozkrájíme nadrobno a také jí vrátíme zpět k fazolím. Vyjmeme koření, k fazolím a masu přidáme zakysanou smetanu rozmíchanou s moukou, malé kostičky rozškvařené slaninky a na půlkolečka rozkrájenou klobásu, osolíme a povaříme. Dochutíme rozetřeným česnekem, mletou paprikou, mletým pepřem, pažitkou, špetkou cukru a troškou octa. V naší kuchařce bylo kromě receptu Valašská fazolová kyselica nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: kyselica, fazolová musaka, fazolová polévka s pohankou, fazolová polévka s houbami, argentinská fazolová polévka, valašská kyselica (kyselačka), fazolová polévka s pórkem, fazolová polévka s ořechy, fazolová polévka s klobásou, valašská drštková polévka valašská fazolová kyselica, recept, polévky |