KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Valašská kyselica (kyselačka)

Kategorie: polévky, zeleninová a bezmasá jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept valašská kyselica (kyselačka) potřebujeme tyto suroviny:

   • 350 g kysaného zelí
   • 300 g brambor
   • 300 g klobásy
   • 250 ml mléka
   • 60 g hladké mouky
   • sůl
   • mletý černý pepř
   • 4 bobkové listy
   • 7 kuliček celého pepře
   • 3 kuličky nového koření
   • cca 0,5 l nálevu z kysaného zelí
Recept valašská kyselica (kyselačka) připravíme takto:
Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme zvlášt. Nálev ze zelí dáme do hrnce, naředíme do potřebného množství vodou, přidáme pokrájené kysané zelí, klobásu nakrájenou na kolečka a koření a vaříme asi 30 minut. Během varu přidáme do polévky i předem uvařené brambory. Mouku rozmícháme v mléce, zvolna vlijeme do polévky, řádně promícháme a ještě asi 10 minut povaříme.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Valašská kyselica (kyselačka) nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

valašská bramboračka se špekem a klobásou, valašská fazolová kyselica, valašská drštková polévka, kyselica



valašská kyselica (kyselačka), recept, polévky


©2024KucharkaRecepty.cz