KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept valašská kyselica (kyselačka) potřebujeme tyto suroviny: • 350 g kysaného zelí • 300 g brambor • 300 g klobásy • 250 ml mléka • 60 g hladké mouky • sůl • mletý černý pepř • 4 bobkové listy • 7 kuliček celého pepře • 3 kuličky nového koření • cca 0,5 l nálevu z kysaného zelí Recept valašská kyselica (kyselačka) připravíme takto:
Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme zvlášt. Nálev ze zelí dáme do hrnce, naředíme do potřebného množství vodou, přidáme pokrájené kysané zelí, klobásu nakrájenou na kolečka a koření a vaříme asi 30 minut. Během varu přidáme do polévky i předem uvařené brambory. Mouku rozmícháme v mléce, zvolna vlijeme do polévky, řádně promícháme a ještě asi 10 minut povaříme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Valašská kyselica (kyselačka) nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: valašská bramboračka se špekem a klobásou, valašská fazolová kyselica, valašská drštková polévka, kyselica valašská kyselica (kyselačka), recept, polévky |