KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Tyrolské knedlíky

Kategorie: přílohy

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept tyrolské knedlíky potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g housek
   • 400 g slaniny
   • 100 g domácí klobásy
   • 1 cibule
   • 5 vajec
   • 250 ml mléka
   • sádlo
   • sůl
   • trocha mouky
   • 1 lžíce nakrájené petrželky
Recept tyrolské knedlíky připravíme takto:
Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme na sádle, přidáme nadrobno nakrájenou slaninu a klobásu a orestujeme. Vejce rozmícháme v mléce, osolíme a nalijeme na housky nakrájené na kostičky. Přidáme orestovanou cibuli se slaninou a klobásou, nasekanou petrzelku a trochu mouky, promícháme a necháme 10 minut odpočinout. Z těsta vytvarujeme kulaté knedlíky, které dáme do vroucí osolené vody a vaříme na mírném ohni. Až vyplavou na hladinu (cca 10 minut), knedlíky vyjmeme z vody a necháme okapat. Tyrolské knedlíky podáváme buď samotné s osmaženou cibulí a slaninou nebo se zelím nebo také jako přílohu k omáčkám nebo (pokud je uděláme menší) i do polévky.





tyrolské knedlíky, recept, přílohy


©2024KucharkaRecepty.cz