KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept tyrolské knedlíky potřebujeme tyto suroviny: • 500 g housek • 400 g slaniny • 100 g domácí klobásy • 1 cibule • 5 vajec • 250 ml mléka • sádlo • sůl • trocha mouky • 1 lžíce nakrájené petrželky Recept tyrolské knedlíky připravíme takto:
Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme na sádle, přidáme nadrobno nakrájenou slaninu a klobásu a orestujeme. Vejce rozmícháme v mléce, osolíme a nalijeme na housky nakrájené na kostičky. Přidáme orestovanou cibuli se slaninou a klobásou, nasekanou petrzelku a trochu mouky, promícháme a necháme 10 minut odpočinout. Z těsta vytvarujeme kulaté knedlíky, které dáme do vroucí osolené vody a vaříme na mírném ohni. Až vyplavou na hladinu (cca 10 minut), knedlíky vyjmeme z vody a necháme okapat. Tyrolské knedlíky podáváme buď samotné s osmaženou cibulí a slaninou nebo se zelím nebo také jako přílohu k omáčkám nebo (pokud je uděláme menší) i do polévky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Tyrolské knedlíky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: houbové knedlíky hrnkové, slaninové knedlíky ii, tvarohové knedlíky s meruňkami, ovocné knedlíky ze spařeného těsta, bramborové knedlíky s chlebem, chlupaté knedlíky (drbáky, drbance, kosáky), houskové knedlíky, falešné bramborové knedlíky z cukety, staročeské bramborové knedlíky, škvarkové knedlíky ii tyrolské knedlíky, recept, přílohy |