KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Tymiánové kuře s krémovými žampiony

Kategorie: speciality

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept tymiánové kuře s krémovými žampiony potřebujeme tyto suroviny:

   • 4 kuřecí prsíčka s kůží a kouskem kosti
   • sůl
   • pepř
   • 1 lžička citronové šťávy
   • tymián
   • 1 lžíce hladké nebo polohrubé mouky
   • olivový olej
   • 400 g malých žampionů
   • 2 oloupané stroužky česneku
   • 150 ml smetany ke šlehání
Recept tymiánové kuře s krémovými žampiony připravíme takto:
Troubu předehřejeme na přibližně 160°C. Maso osolíme, opepříme a potřeme olejem a citrónovou šťávou. Posypeme ho lístky tymiánu, ale část si jich necháme na později. Kuřecí prsíčka poprášíme moukou, přebytek oklepeme. V silnostěnné pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm maso, nejprve kůží dolů. Po pěti minutách ho otočíme a pečeme ještě zhruba deset až patnáct minut, přičemž ho občas otočíme. Hotové plátky odložíme na talíř nebo pekáček a vložíme do předehřáté trouby, aby zůstaly teplé. Z pánve odlijeme většinu oleje. Vsypeme houby i nasekaný česnek a na prudším plameni opékáme, aby houby začaly měknout. Potom vmícháme smetanu, zbylý tymián, osolíme, opepříme a dvě tři minuty vaříme.





tymiánové kuře s krémovými žampiony, recept, speciality


©2024KucharkaRecepty.cz