![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kuře (cca 1,5 kg) • 2 šálky bílého jogurtu • 1 citrón • 4 lžíce nasekané čerstvé máty • 2 prolisované stroužky česneku • 1 lžička mletého koriandru • 1 lžička zázvoru • 1 lžička kurkumy • 1 lžička chilli koření • čtvrt lžičky soli Recept čerkézské kuře připravíme takto:
Ostrým nožem propícháme kuře ze všech stran a vložíme do nekovové misky. Smícháme koření a vetřeme je do masa. Dále smícháme jogurt, mátu, česnek a sůl a směsí důkladně potřeme celé kuře. Misku zakryjeme potravinářskou folií a maso necháme přes noc marinovat v chladničce. Druhý den předehřejeme troubu na 190°C. Citron propícháme grilovací jehlou a vložíme do břišní dutiny kuřete. Kuře položíme vzhůru nohama na rošt do mísy na pečení a zalijeme je marinádou, přidáme horkou vodu, aby zakryla dno nádoby a pečeme odkryté 1 hodinu. Každých 20 minut kuře otočíme a podlijeme vodou. Nakonec pečeme dalších 30 minut prsní stranou nahoru, aby se kuře důkladně propeklo. Kuře lehce zakryjeme alobalem a necháme 10 minut stát. Poté naporcujeme a můžeme podávat. V naší kuchařce bylo kromě receptu Čerkézské kuře nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: kuřecí křidélka na medu, kuře po plzeňsku, kuřecí stehna na medu, srnčí kýta s kuřecími játry, kuře po japonsku, baskické kuřecí paličky, královská kuřecí korma s mandlemi, japonské kuřecí kari, kuřecí ražniči ve slanině, kuřecí prsa s kozím sýrem, sušenými tomaty a pečenými jablky čerkézské kuře, recept, speciality |