KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Čerkézské kuře

Kategorie: speciality

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept čerkézské kuře potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kuře (cca 1,5 kg)
   • 2 šálky bílého jogurtu
   • 1 citrón
   • 4 lžíce nasekané čerstvé máty
   • 2 prolisované stroužky česneku
   • 1 lžička mletého koriandru
   • 1 lžička zázvoru
   • 1 lžička kurkumy
   • 1 lžička chilli koření
   • čtvrt lžičky soli
Recept čerkézské kuře připravíme takto:
Ostrým nožem propícháme kuře ze všech stran a vložíme do nekovové misky. Smícháme koření a vetřeme je do masa. Dále smícháme jogurt, mátu, česnek a sůl a směsí důkladně potřeme celé kuře. Misku zakryjeme potravinářskou folií a maso necháme přes noc marinovat v chladničce. Druhý den předehřejeme troubu na 190°C. Citron propícháme grilovací jehlou a vložíme do břišní dutiny kuřete. Kuře položíme vzhůru nohama na rošt do mísy na pečení a zalijeme je marinádou, přidáme horkou vodu, aby zakryla dno nádoby a pečeme odkryté 1 hodinu. Každých 20 minut kuře otočíme a podlijeme vodou. Nakonec pečeme dalších 30 minut prsní stranou nahoru, aby se kuře důkladně propeklo. Kuře lehce zakryjeme alobalem a necháme 10 minut stát. Poté naporcujeme a můžeme podávat.





čerkézské kuře, recept, speciality


©2024KucharkaRecepty.cz