KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Královská kuřecí korma s mandlemi

Kategorie: speciality, drůbeží maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept královská kuřecí korma s mandlemi potřebujeme tyto suroviny:

   • 800 g kuřecích prsíček bez kůže
   • 1 cibule
   • 30 g mandlí (nejlépe loupaných plátků)
   • 2 rozmačkané stružky česneku
   • kousek čerstvě nastrouhaného zázvoru
   • 2 lžíce přepuštěného másla
   • 3 tobolky kardamomu
   • půl lžičky kurkumy
   • jemně mletá sůl
   • 2 lžičky mletého římského kmínu
   • 200 ml dobrého bílého jogurtu
   • 150 ml kokosového mléka (nebo smetany na vaření)
   • opražené mandlové lupínky na ozdobu
   • čerstvé lístky koriandru
Recept královská kuřecí korma s mandlemi připravíme takto:
Mandle s česnekem a jemně nastrouhaným zázvorem rozmixujeme společně se dvěma lžícemi studené vody. V hluboké pánvi (woku) rozpustíme máslo a orestujeme kuřecí maso nakrájené na menší kostky. Po 8 minutách restování na prudším ohni maso vyjmeme a uchováme v teple. Do pánve přidáme tobolky kardamomu (můžeme použít celé, ale po dohotovení pokrmu je vyjmeme) a 2 minutky pražíme, pak přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme. Až cibule zezlátne, přidáme rozmixovanou mandlovou pastu, kmín, sůl a 7 minut společně podusíme. Jogurt rozšleháme se smetanou a po lžících přidáváme do připravené směsi. Vaříme za častého promíchávání na mírném plameni tak dlouho, dokud jogurt nevytvoří hladkou a krémovou omáčku. Do omáčky přidáme maso a pod poklicí společně cca 5 minut podusíme. Hotový pokrm posypeme mandlovými lupínky opraženými na suché pánvi a ozdobíme koriandrovými lístky. Podáváme s dušenou rýží.





královská kuřecí korma s mandlemi, recept, speciality


©2024KucharkaRecepty.cz