![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 4 větší telecí kotlety • 1 velká cibule • 8 dkg másla • 3-4 lžíce strouhané housky • 5 dkg parmezánu • 0,25 litru bílého vína • sůl Recept telecí kotlety na víně s parmezánem připravíme takto:
Rozehřejeme část másla a naklepané posolené kotlety na něm po obou stranách opečeme. Opečené vyjmeme, do výpoeku dáme nadrobno nakrájenou cibuli a podusíme. Pak na ni dáme kotlety, po částech přilijeme víno (asi do poloviny výšky pokrmu), povrch posypeme strouhaným parmezánem smíchaným se strouhanou houskou, pokapeme zbylým máslem a dusíme pod pokličkou doměkka a do zhoustnutí omáčky. Podáváme s dušenou rýží nebo těstovinami. V naší kuchařce bylo kromě receptu Telecí kotlety na víně s parmezánem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: telecí játra s cibulí, telecí medailonky s hlívou, telecí řízek s lehkým bramborovým salátem, grilovaná telecí játra s pomeranči, dušený telecí mozeček s vejci, jehněčí kotlety po anglicku, přírodní telecí řízky na paprice, bramborové kotlety se šunkou, telecí pečené koleno, zapečené kotlety se sýrem, šunkou a žampiony telecí kotlety na víně s parmezánem, recept, hlavní jídla |