KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Svíčková pečeně s vínem

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept svíčková pečeně s vínem potřebujeme tyto suroviny:

   • 750 g pravé svíčkové
   • 50 g slaniny
   • 2 sardele nebo lžíčka usekané petrželové natě
   • lžička usekané cibule
   • 1/2 lžičky strouhané citronové kůry
   • sůl
   • 1 lžíce másla
   • 2 lžíce drobně nakrájené kořenové zeleniny
   • 1/2 menší cibule
   • 0,1 l červeného vína
   • 1 lžíčka hladké mouky
Recept svíčková pečeně s vínem připravíme takto:
Vykostěné sardele utřeme a smícháme s petřelovou natí, usekanou cibulí a s citronovou kůrou. Svíčkovou odblaníme, protkneme proužky slaniny, osolíme a potřeme připravenou sardelovou směsí. Na kastrole vyškvaříme větší část másla, osmahneme na něm kořenovou zeleninu a v tomto základu maso po celém povrchu opečeme. Pak je podlijeme vývarem nebo vodou a pečeme asi 1 hodinu. Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme moukou smíchanou se zbytkem másla, rozmícháme, přidáme víno, krátce povaříme a přecedíme. Maso krájíme na tenké plátky, polijeme je trochou omáčky a ostatní omáčku podáváme zvlášť.





svíčková pečeně s vínem, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz