KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept šumavské bramborové zelníky potřebujeme tyto suroviny: • 750 g brambor • 1 vejce • 150 g polohrubé mouky • 200 g kysaného zelí • 100 g libové slaniny • 1 malá cibule • sůl • mouka na vyválení • 2 lžíce sádla Recept šumavské bramborové zelníky připravíme takto:
Předem uvařené brambory nastrouháme na vál, přidáme vejce, polohrubou mouku a sůl, zamícháme a vypracujeme těsto. To rozdělíme na 12-16 dílků, dílky plníme podušeným zelím se slaninou a cibulkou, pečlivě uzavřeme a v osolené vodě vaříme 8-10 minut. Při podávání porce přelijeme sádlem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Šumavské bramborové zelníky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: bramborové placky se špenátem a taveným sýrem, bramborové šišky s povidly a osmaženou strouhankou, bramborové placky se sojou, bramborové špecle s kuřecím masem, bramborové noky s cibulí a slaninou, švestkové knedlíky z bramborového těsta, bramborové noky s omáčkou ze sýra, bramborové špalky s uzeným masem a se zelím, bramborové šišky s kysaným zelím, masové placičky v bramborovém těstě šumavské bramborové zelníky, recept, hlavní jídla |