![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g rýže • 500 g libového bůčku • 500 g kysaného zelí • 2 ks cibule • 1 lžíce oleje • 50 g tvrdého strouhaného sýra • 4 lžíce zakysané smetany • sůl • 2 lžíce nasekané petrželové natě na ozdobení Recept střítežské zelí připravíme takto:
Rýži přebereme, propláchneme a uvaříme v osolené vodě do měkka. Uvařenou rýži necháme vychladnout. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a na rozpáleném oleji orestujeme. Přidáme nakrájený bůček a osmahneme. Podle potřeby osolíme. Zapékací misku vymažememe tukem a klademe do ní střídavě vrstvu zelí, vařené rýže a směsi bůčku. Takto postupujeme do spotřebování všech surovin. Povrch posypeme polovinou nastrouhaného sýra a zapečeme v předehřáté troubě při 180°C (asi 30 minut). Při podávání porce střítežského zelí posypeme zbylým sýrem, zalijeme podle chuti zakysanou smetanou a ozdobíme petrželkou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Střítežské zelí nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: filé s kysaným zelím, brambory se zelím a smetanou, zapečené filé s kysaným zelím, bůček v zelí, pečené zelí se smetanou, střapačky se zelím, sumec s čínským zelím, sedlácké brammbory se zelím, vepřové v zelí, mleté maso v zelí střítežské zelí, recept, hlavní jídla |