KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Střítežské zelí

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept střítežské zelí potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g rýže
   • 500 g libového bůčku
   • 500 g kysaného zelí
   • 2 ks cibule
   • 1 lžíce oleje
   • 50 g tvrdého strouhaného sýra
   • 4 lžíce zakysané smetany
   • sůl
   • 2 lžíce nasekané petrželové natě na ozdobení
Recept střítežské zelí připravíme takto:
Rýži přebereme, propláchneme a uvaříme v osolené vodě do měkka. Uvařenou rýži necháme vychladnout. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a na rozpáleném oleji orestujeme. Přidáme nakrájený bůček a osmahneme. Podle potřeby osolíme. Zapékací misku vymažememe tukem a klademe do ní střídavě vrstvu zelí, vařené rýže a směsi bůčku. Takto postupujeme do spotřebování všech surovin. Povrch posypeme polovinou nastrouhaného sýra a zapečeme v předehřáté troubě při 180°C (asi 30 minut). Při podávání porce střítežského zelí posypeme zbylým sýrem, zalijeme podle chuti zakysanou smetanou a ozdobíme petrželkou.





střítežské zelí, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz