![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 5 filetů ze štiky • 8 plátků slaniny • kořen zázvoru • 2 stroužky česneku • sůl • kmín • mletá paprika • olivový olej • 2 lžíce másla Recept štika na slanině a zázvoru připravíme takto:
Omyté a osušené filety ze štiky osolíme a potřeme je olivovým olejem, ve kterém jsme rozmíchali rozdrcený kořen zázvoru. Pak posypeme kmínem (nešetříme) a lehce poprášíme mletou paprikou. Na pánvi orestujeme dokřupava plátky slaniny, ty pak vyndáme, do výpeku přidáme máslo, do něj položíme štiku kůží dolů a smažíme na mírném plameni. Jednotlivé porce pak obracíme, aby se opekly ze všech stran. V průběhu smažení přidáme na pánev na větší kousky nakrájený česnek. Až je štika na slanině a zázvoru hotová, necháme ji ve výpeku ještě asi 3 - 5 minut, aby "natáhla" část výpeku do masa, jinak by byla suchá. Podáváme s opečenou slaninou a s hranolky nebo s fritovanými chipsy z brambor. V naší kuchařce bylo kromě receptu Štika na slanině a zázvoru nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: treska na slanině, pražská štika, candát na slanině s křenem, brambory ve slanině, telecí koleno na slanině, krůtí prsa na zázvoru, pstruh na slanině ii, pangasius na zázvoru, selská štika, fazolové lusky ve slanině se sýrem štika na slanině a zázvoru, recept, hlavní jídla |