![]() |
![]() • 600 g štiky • 0,5 kg kyselého zelí • 100 g zelených paprik • 50 g cibule • 50 g sádla • 1 dcl kyselé smetany • 1 lžíce hladké mouky • 1 lžíce kopru • sůl • 1 lžíce sladké papriky Recept selská štika připravíme takto:
Porce štiky bez kůže a kostí osolíme, zaprášíme paprikou a necháme hodinu odležet. Zelí uvaříme v osolené vodě. Na sádle osmahneme nastrouhanou cibuli a na velmi drobno pokrájené zelené papriky, přidáme zelí, zbytek papriky, štičí maso a vše 20 minut dusíme za občasného podlití horkou vodou. Zalijeme smetanou rozkvedlanou s moukou, povaříme, posypeme koprem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Selská štika nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Anglická štika Boletická štika Bratislavská štika Dušená štika Finská pečená štika s rýžovou nádivkou Mořská štika po vodnicku Obložená štika Pražská štika Selská játra Selská pizza Selská vepřová bašta Štika na másle Štika na rajčatech Štika na slanině a zázvoru Štika na smetaně Štika na smetaně Štika na zázvoru Štika pečená na žampiónech Štika s jemnou omáčkou Štika v bílé omáčce Štika v sojové omáčce Štika ve smetanové omáčce Vařená štika s holandskou omáčkou Zapečená štika se slaninou a smetanou Zelená štika selská štika, recept, hlavní jídla |
|