![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 0,5 kg kuřecích jater • mletá paprika • hladká mouka • 4-6 středních cibulí • malá plechovka sterilovaných žampiónů • sůl • pepř Recept staropražská játra připravíme takto:
Drůbeží játra opláchneme, nakrájíme na větší kousky. Mouku smícháme s paprikou a v ní obalíme kousky jater. Játra prudce opečeme po obou stranách - asi 2 minuty na jedné straně na rozpáleném tuku. Pak vhodíme cibulí nahrubo nakrájenou orestujeme a přidáme sterilované žampiony bez vody, osolíme a trošku opepříme. Vše krátce orestujeme, potom trošku podlijeme a podusíme asi 3 minuty. Ozdobíme narychlo opečeným tenkým plátkem šunky, navrch dáme silnější plátek natvrdo uvařeného vejce. Podáváme s rýží, bramborovou kaší, hranolky nebo šťouchanicí. V naší kuchařce bylo kromě receptu Staropražská játra nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: kuřecí játra na fazolích, grilovaná telecí játra s pomeranči, králičí játra na pórku, játra po tyrolsku, játra na houbách, kuřecí játra na česneku, berlínská játra, grilovaná vepřová játra s pomeranči, pečená vepřová játra s brambory, kuřecí játra na slanině staropražská játra, recept, hlavní jídla |