KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept staročeské zázvorky potřebujeme tyto suroviny: • 500 g hrubé mouky • 500 g hladké mouky • 400 g práškového cukru • 6 celých menších vajec • 35 g mletého zázvoru • 20 g pekařské droždí • 4 polévkové lžíce rozpuštěného másla Recept staročeské zázvorky připravíme takto:
Vejce, cukr a mletý zázvor našleháme do pěny. Po lžicích přiléváme vychladlé, ale tekuté máslo, pak postupně přisypeme mouku smíchanou s droždím, vypracujeme těsto a necháme nejméně 30 minut odpočinout. Pak z těsta vyválíme placku, ze které vykrajujeme typické zázvorkové tvary. Syrové zázvorky dáme na pečící papír a necháme uschnout asi 8 až 10 hodin. Potom vyložíme pečící plechy papírem a rozložíme zázvorky tak, abychom horní stranu zázvorek položili opačně (jinak cukroví neudrží tvar a rozteče se). Pečeme velmi pomalu v mírně vyhřáté troubě (170°C) do nažloutlé barvy dětských piškotů. Po vychladnutí uložíme do dózy a necháme změknout. Uložíme v chladu. Trvanlivost zázvorek je neomezená a proto se pečou mezi prvními. V naší kuchařce bylo kromě receptu Staročeské zázvorky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: staročeské tvarohové buchty, staročeské mrkvance (mrkvánky), staročeské povidlové buchty, zázvorky staročeské zázvorky, recept, sladkosti |