KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Srnčí džuveč

Kategorie: speciality, zvěřina

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept srnčí džuveč potřebujeme tyto suroviny:

   • 400 g srnčí plece
   • 1 větší brambora
   • 1 cibule
   • 1 lžíce rajčatového protlaku
   • 3 rajčata
   • 3 sterilované okurky
   • 3 lžíce oleje
   • sůl
   • mletý pepř
   • 100 g vařené rýže
   • 50 g strouhaného sýra
   • trocha strouhaného křenu
Recept srnčí džuveč připravíme takto:
Maso opláchneme, odblaníme a nakrájíme na kostky. Na oleji osmažíme dorůžova nakrájenou cibuli, přidáme maso a po všech stranách opečeme. Pak osolíme, opepříme, podlijeme horkou vodou nebo vývarem a dusíme dopoloměkka. Potom přidáme oloupaná nakrájená rajčata, protlak, na plátky nakrájené okurky, oloupaný na kostky nakrájený brambor a vše společně dusíme doměkka. Do hotového pokrmu vmícháme vařenou rýži. Při podávání posypeme porce strouhaným sýrem a strouhaným křenem.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Srnčí džuveč nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

srnčí žebírka na smetaně, srnčí ragú na rybízové smetaně, srnčí kýta s kuřecími játry, srnčí po lovecku v pomalém hrnci, srnčí na divoko, srnčí řízky v pivním těstíčku, srnčí plátky se žampiony



srnčí džuveč, recept, speciality


©2024KucharkaRecepty.cz