![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 100 g vepřového masa • 100 g kuřecích stehenních řízků • 100 g uzeného masa • 100 g hovězího předního masa • 150 g strouhaného tvrdého sýra • 1 vejce • 5 plátků toastového chleba • 1 dcl smetany • 2 lžíce hladké mouky • 1 lžíce nasekané petrželky • půl lžičky nastrouhané citrónové kůry • sůl • pepř • špetka muškátového květu • oregano • šalvěj • strouhanka • olej Recept smažené bavorské dukátky připravíme takto:
Všechna masa umeleme najemno, přidáme ve smetaně namočené a rozmačkané toasty a zbylé suroviny kromě strouhanky a oleje a řádně promícháme. Ze směsi vytvarujeme 12 karbanátků, které obalíme ve strouhance a necháme chvíli odpočinout. Pak karbanátky osmažíme ve středně rozpáleném oleji z obou stran (asi 15 minut). Podáváme s bramborovým salátem nebo se šťouchanými brambory. V naší kuchařce bylo kromě receptu Smažené bavorské dukátky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: smažené bedly na kmíně, smažené brynzové koule, smažené kuře, bavorské vdolky, smažené býčí žlázy (řízky), bavorské brambory, smažené žampiony, smažené rybičky, smažené králičí řízky, uzené smažené kotlety smažené bavorské dukátky, recept, hlavní jídla |