KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Skotská vejce

Kategorie: hlavní jídla, mleté maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept skotská vejce potřebujeme tyto suroviny:

   • 400 g mletého vepřového masa
   • 5 vajec
   • 1 lžíce vody
   • strouhanka
   • trocha mouky
   • 1 lžička pikantní hořčice
   • sůl
   • pepř
   • čerstvá bazalka
   • čerstvá petrželka
   • olej na smažení
Recept skotská vejce připravíme takto:
4 vejce uvaříme natvrdo, oloupeme necháme vychladnout a pak obalíme v mouce. K mletému masu přidáme bylinky, sůl, pepř a hořčici a promícháme. Směs rozdělíme na 4 díly, do každého z nich "zabalíme" jedno uvařené vejce, celé to obalíme postupně v mouce, vejci rozšlehaném s vodou a ve strouhance a necháme 15 minut v chladu uležet. Pak osmažíme ve velkém množství oleje dozlatova. Skotská vejce podáváme teplá s rajskou omáčkou nebo s bramborovou kaší.





skotská vejce, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz