![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 800 g vepřového masa (plec) • 1 kg kysaného zelí • 100 ml oleje • 100 ml zakysané smetany • 2 cibule • sůl • pepř • 1 lžička mleté papriky • 1 bobkový list Recept sikulský guláš na vojvodinský způsob připravíme takto:
Maso nakrájíme na kostky a osmahneme na polovině množství oleje. V jiném hrnci osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené zelí s bobkovým listem a asi 1 hodinu dusíme. Pak přidáme maso a vše společně dusíme ještě 1 hodinu. 5 minut před ukončením dušení posypeme šťávu mletou paprikou a ochutíme solí a mletím pepřem. Před podáváním vmícháme zakysanou smetanu. Sikulský guláš na vojvodinský způsob podáváme s opečenými bramborami posypanými petrželkou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Sikulský guláš na vojvodinský způsob nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: segedínský guláš, pochoutkový guláš na slanině a másle, fazolový guláš santa fe, myslivecký guláš, šarišský guláš, hovězí guláš na víně, rybí guláš, srnčí guláš se žampiony, irský jehněčí guláš, kozí guláš sikulský guláš na vojvodinský způsob, recept, hlavní jídla |