KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Sicilské dušené jehněčí se sýrem

Kategorie: hlavní jídla, skopové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept sicilské dušené jehněčí se sýrem potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kg jehněčí plece bez kosti
   • 0,5 kg nových brambor
   • 250 ml telecího (kuřecího) vývaru
   • 250 ml červeného vína
   • 50 g sýra pecorino
   • 50 g sýra caciocavallo
   • 2 stroužky česneku
   • 2 cibule
   • 2 lžíce sádla
   • olivový olej
   • sůl
   • pepř
Recept sicilské dušené jehněčí se sýrem připravíme takto:
Brambory kartáčkem vydrhneme a necháme je vcelku (velké můžeme rozkrojit na půlky). V hrnci rozpálíme olivový olej, přidáme na plátky nakrájenou cibuli a za občasného míchání smažíme cca 8-10 minut. Přidáme sádlo a necháme rozpustit. Vykostěnou jehněčí plec nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme, vložíme do hrnce se sádlem a cibulí a za občasného míchání maso opékáme 5-7 minut ze všech stran. Přidáme česnek, osmahneme a přilijeme červené víno, které necháme z poloviny odpařit. Pak přidáme brambory, vše zalijeme vývarem, přivedeme k varu a přikryté zvolna dusíme cca 45 minut. Pak odebereme tuk, píchneme do masa, abychom zjistili, zdali je měkké a pokud ne, tak maso pozvolna dusíme dál nezakryté. Až je jehněčí měkké, nasypeme na něj sýr pecorino a za občasného míchání necháme sýr roztavit. Pak přidáme nastrouhaný sýr caciocavallo, petrželku a zamícháme. Omáčka by měla být zredukovaná a zhoustlá. Nakonec dochutíme a můžeme podávat.





sicilské dušené jehněčí se sýrem, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz