![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • Čerstvá ryba (například 170 g jesetera nebo 190 g bílé ryby) • 50 g majonézy • 20 g citrónu Recept salát z čerstvých ryb připravíme takto:
Na ozdobu připravíme jeden plátek citrónu, olivy, vařenou mrkev nebo kyselé okurky, černý pepř, petržel, pórek nebo čerstvou cibuli. Do horkého rybího bujónu nebo horkého zeleninového odvaru se dá očištěná a umytá ryba. Vaříme na mírném ohni asi 20 minut. Pak necháme i s bujónem vychladnout. Rybu zbavíme kostí a očistíme ji od kůže. Nakrájíme ji na plátky a smícháme s majonézou. Ochutíme citrónovou šťávou a solí. Uložíme na talíř a ozdobíme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Salát z čerstvých ryb nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: podzimní salát s fazolemi, brambory a jablkem, křenový bramborový salát, ovocný salát, severský salát, brokolicový salát, ovocný salát iii, salát z chobotnice s brambory, rajčatový salát se sýrem pecorino, sýrový salát se žampióny, květákový salát s vejcem salát z čerstvých ryb, recept, saláty |