KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept salašské bryndzové pirohy potřebujeme tyto suroviny: • 300 g mouky • 6 g soli • 1/2 vejce • voda • na nádivku: 450 g brambor + 210 g brynzy + 8 g soli Recept salašské bryndzové pirohy připravíme takto:
Náplň připravíme tak, že uvařené brambory rozmačkáme, přidáme sůl, brynzu a důkladně promícháme. Z mouky, soli, vajec a vody vypracujeme tužší těsto. Těsto rozdělíme na stejné bochánky. Bochánky rozválíme na tenčí kulatý plát. Z plátu sklenicí vykrajujeme kolečka, na které dáme bramborovou nádivku ve tvaru kuličky. Vykrajované těsto ve tvaru kolečka přeložíme přes náplň na polovinu, okraje vzniklého půlměsíčky silně zatlačíme (slepujeme) prsty. Takto připravené pirohy vložíme do mírně osolené vroucí vody, občas zlehka promícháme. Uvařené pirohy vybíráme sítkem, opláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Salašské brynzové pirohy podáváme polité rozpuštěným máslem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Salašské bryndzové pirohy nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: ruské pirohy, bramborové pirohy s uzeným masem, bramborové pirohy se zelím, spišské pirohy salašské bryndzové pirohy, recept, hlavní jídla |