![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g hladké mouky • 1 vejce • 250 g mletého masa • 1 kelímek zakysané smetany • 100 g másla • 1 cibule • sůl • pepř Recept ruské pelmeně připravíme takto:
Z mouky, vody a vejce vypracujeme hladké polotuhé těsto, které necháme v chladu asi 30 minut odpočinout a mezitím si připravíme náplň. Mleté maso v misce pořádně promícháme s vejcem, solí, pepřem, jemně nakrájenou cibulí a trochou vody. Těsto rozválíme na plát o tloušťce asi 2 mm a vykrajujeme z něj kolečka o průměru přibližně 8 cm. Do středu kolečka vložíme mleté maso vytvarované do kuličky, kolečko přehneme napůl, spojíme okraje vzniklého půlkruhu a též spojíme proti sobě a vzniklé rohy, aby nám vznikl jakýsi klobouček. Pelmeně vložíme do vroucí osolené vody a vaříme asi 12 minut, pro kontrolu je lepší jeden rozpůlit, abychom zjistili, zda je dovařený. Podáváme s plátkem másla a kopečkem zakysané smetany. V naší kuchařce bylo kromě receptu Ruské pelmeně nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: kynuté ruské palačinky, pruské masové koule, sibiřské pelmeně, ukrajinské pelmeně, ruské pirohy ruské pelmeně, recept, hlavní jídla |