![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1-1,5 kg husích drůbků (křídla • krky • žaludky • srdce • játra) • 400 g rýže • 100 g cibule • 100 g sterilovaného hrášku bez nálevu • tuk • sůl • pepř • vývar z drůbků • zelená petrželka • 100 g tvrdého sýra Recept rizoto s husími drůbky připravíme takto:
Očištěné a omyté drůbky (bez jater) uvaříme ve slané vodě. Poté je zbavíme kostí a nakrájíme na malé kousky. Na rozpáleném tuku zpěníme cibuli, přidáme na plátky nakrájená játra a krátce podusíme. Pak přidáme drůbky, opepříme, osolíme, podle potřeby podlijeme trochou z vývaru a krátce povaříme. Přidáme opláchnutou a okapanou rýži, zalijeme vývarem z drobů, necháme bez promíchání projít varem a pod poklicí nebo v troubě dusíme do měkka. Do hotového rizota vmícháme hrášek. Porce posypeme nastrouhaným sýrem a zelenou petrželkou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Rizoto s husími drůbky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: rizoto s mořskými plody, žampiónové rizoto, dýňové rizoto, rychlé kuřecí rizoto, rizoto zeleninové, polské rizoto, husí drůbky na paprice, janovské rizoto, rizoto z kohoutího masa, rizoto se šunkou a hráškem rizoto s husími drůbky, recept, hlavní jídla |