![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 pstruh • 300 g hub • 1 kysaná smetana • mléko • 100 g másla • 2 vejce • sůl • bílý pepř • drcený kmín • olej • citrón • vývar Recept pstruh pečený po šumavsku připravíme takto:
Očištěného pstruha lehce osolíme, opepříme, naložíme do kyselé smetany rozředěné trochou mléka a necháme ho marinovat alespoň 24 hodin. Před přípravou pstruha vyjmeme, necháme okapat, dáme na pánvičku vymazanou máslem, podlijeme vývarem a dáme péci do trouby. Až je pstruh skoro pečený, orestujeme na másle houby a lehce je osolíme a okmínujeme. Šťávu z pstruha slijeme, přidáme orestované houby, zalijeme rozšlehanými a osolenými vejci a necháme srazit na omeletu. Při podávání pstruha touto omeletou překrýváme. Ozdobíme citrónem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pstruh pečený po šumavsku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: pečený zajíc na cibuli, pstruh na slanině, vánoční pstruh na mandlích, pečený bažant, zapečený kapr se smetanou a koprem, pstruh po mlynářsku, pečený bůček se švestkami, zapečený sýr se šunkou, pstruh po arménsku, pečený králík na víně pstruh pečený po šumavsku, recept, hlavní jídla |