![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 pstruh • 300 g hub • 1 kysaná smetana • mléko • 100 g másla • 2 vejce • sůl • bílý pepř • drcený kmín • olej • citrón • vývar Recept pstruh pečený po šumavsku připravíme takto:
Očištěného pstruha lehce osolíme, opepříme, naložíme do kyselé smetany rozředěné trochou mléka a necháme ho marinovat alespoň 24 hodin. Před přípravou pstruha vyjmeme, necháme okapat, dáme na pánvičku vymazanou máslem, podlijeme vývarem a dáme péci do trouby. Až je pstruh skoro pečený, orestujeme na másle houby a lehce je osolíme a okmínujeme. Šťávu z pstruha slijeme, přidáme orestované houby, zalijeme rozšlehanými a osolenými vejci a necháme srazit na omeletu. Při podávání pstruha touto omeletou překrýváme. Ozdobíme citrónem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pstruh pečený po šumavsku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: pečený sýr, zapečený květák se slaninou, roštěná se šunkou a pečeným vejcem, zapečený sýr se šunkou, zapečený vepřový bůček s houbami, pstruh na smetaně, zapečený květák se šunkou, pstruh s mandlemi, zapečený špenát se šunkou, zapečený kapr se smetanou a koprem pstruh pečený po šumavsku, recept, hlavní jídla |