![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 220 g vepřových jater • 20 ml oleje • 8 g mouky • 30 g cibule • sůl • pepř • petrželka Recept pražená vepřová játra připravíme takto:
Omytá a odblaněná játra nakrájíme na široké kousky silné 7-10 milimetrů. Bezprostředně před smažením játra obalíme v mouce a smažíme na horkém tuku. Několikrát obracíme. Okamžitě po usmažení ukládáme do nádoby s poklicí, kde je položená nadrobno nakrájená cibule, rozmíchaná s nadrobno nasekanou petrželí. Nakonec část tuku ze smažení nalijeme do této směsi. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pražená vepřová játra nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: husí játra s rajčaty a houbami, vepřová pečeně na kmíně, drůbeží játra na cibulce, křupavá vepřová plec, vepřová plec pečená na mléce, telecí játra po maďarsku, kuřecí játra na fazolích, vepřová panenka na česneku, vepřová játra po japonsku, játra na roštu s portským vínem pražená vepřová játra, recept, hlavní jídla |