KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Polévka z jehněčího masa

Kategorie: polévky, skopové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept polévka z jehněčího masa potřebujeme tyto suroviny:

   • 300 g jehněčího masa
   • 1 cibule
   • 50g másla
   • 100g rajčat
   • 50g rýže
   • máta
   • 1 vejce
   • 120 ml jogurtu nebo zakysané smetany
   • hladká mouka
   • ocet
   • pepř
Recept polévka z jehněčího masa připravíme takto:
Maso nakrájíme na malé kousky, zalijeme studenou vodou a zahříváme. Při vaření sbíráme pěnu, posolíme a znovu sebereme pěnu. Vaříme do změknutí masa. Do studeného tuku vlejeme 3 polévkové lžíce vody, vsypeme špetku soli, podusíme cibulku a rajčata. Podušené vsypeme do polévky zároveň s rýží a vaříme 10 minut. Přidáme nadrobno nasekanou mátu a zakysanou smetanu. Dochutíme octem a mletým pepřem.





polévka z jehněčího masa, recept, polévky


©2024KucharkaRecepty.cz