KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept polévka z jehněčího masa potřebujeme tyto suroviny: • 300 g jehněčího masa • 1 cibule • 50g másla • 100g rajčat • 50g rýže • máta • 1 vejce • 120 ml jogurtu nebo zakysané smetany • hladká mouka • ocet • pepř Recept polévka z jehněčího masa připravíme takto:
Maso nakrájíme na malé kousky, zalijeme studenou vodou a zahříváme. Při vaření sbíráme pěnu, posolíme a znovu sebereme pěnu. Vaříme do změknutí masa. Do studeného tuku vlejeme 3 polévkové lžíce vody, vsypeme špetku soli, podusíme cibulku a rajčata. Podušené vsypeme do polévky zároveň s rýží a vaříme 10 minut. Přidáme nadrobno nasekanou mátu a zakysanou smetanu. Dochutíme octem a mletým pepřem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Polévka z jehněčího masa nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: papriková polévka s parmazánem, fazolová polévka s nudlemi, lososová polévka, okurková studená polévka, skotská skopová polévka, staročeská rybí polévka s hrachem, mušličková polévka s masem, hrášková polévka s kuřecím masem, čínská kuřecí polévka s houbami, pikantní fazolová polévka s koňakem polévka z jehněčího masa, recept, polévky |