KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Pečený pstruh se slaninou, česnekem a rozmarýnemKategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvoryHodnocení receptu:Na recept pečený pstruh se slaninou, česnekem a rozmarýnem potřebujeme tyto suroviny: • pstruhy • plátky anglické slaniny • česnek • sůl • mletý bílý pepř • větvičky rozmarýnu • citrónová šťáva • máslo Recept pečený pstruh se slaninou, česnekem a rozmarýnem připravíme takto:
Pstruhy vykucháme a očistíme, prosolíme, pokapeme citrónovou šťávou zevnitř i zvenku, přidáme mletý bílý pepř, zevnitř vytřeme drceným česnekem a přidáme ještě snítky rozmarýnu (můžeme použít i jiné čerstvé bylinky, např. tymián nebo dobromysl). Dovnitř dáme kousek másla, zvenku položíme na pstruha plátky anglické slaniny a pečeme odklopené pomalu při teplotě 160°C asi 1,5 hodiny. Hotové ozdobíme sekanou zelenou petrželkou. Pečené pstruhy podáváme s vařenými brambory. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pečený pstruh se slaninou, česnekem a rozmarýnem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: jehněčí kousky na rajčatech s šalvějí a česnekem, pstruh na slanině ii, pečený losos, zapečený kapr se smetanou a koprem, pstruh na sardeli, smažený vepřový jazyk s česnekem, jehněčí kolínko pečené s česnekem a rozmarýnem, zapečený krůtí řízek, pečený bůček se švestkami, jehněčí s rozmarýnem pečený pstruh se slaninou, česnekem a rozmarýnem, recept, hlavní jídla |