![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 600 g bůčku • 500 g švestek • 2 dcl černého piva • 1 dcl rumu • 3 lžíce rybízové marmelády • 6 stroužků česneku • citronová šťáva • cukr • sůl • pepř Recept pečený bůček se švestkami připravíme takto:
Bůček nakrájíme na kostky, dáme do mísy, osolíme, opepříme, potřeme rozetřeným česnekem, nalijeme rum, promícháme, mísu přikryjeme a necháme do druhého dne v chladu uležet. Pak kostky rozložíme do pekáče, zalijeme pivem a pečeme v předehřáté troubě při 170°C asi hodinu (občas promícháme). Upečené maso odklopíme, přidáme k němu odpeckované a rozpůlené švestky a ještě dopečeme doměkka a dozlatova. Vypečenou šťávu slijeme do kastrůlku, vmícháme marmeládu, dochutíme solí, cukrem a několika kapkami citronové šťávy (aby byla chuť vyvážená) a krátce povaříme. Při podávání maso se švestkami přelijeme omáčkou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pečený bůček se švestkami nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: tvarohové knedlíky se švestkami, vepřový mozeček zapečený se sýrem, pohanková kaše se švestkami, nadívaný bůček se špenátem, pohanková kaše se švestkami ii, tloušť zapečený s pórkem, pečený švestkový puding, pečený bůček s blumami, pečený losos na cibuli, zapečený nákyp z cukety pečený bůček se švestkami, recept, hlavní jídla |