KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept pečené baklažány potřebujeme tyto suroviny: • 2 delší tenké baklažány • 1 kg rajčat • 1 velká cibule • 1 stroužek česneku • 1 lžička sušeného tymiánu • 8 lžic olivového oleje • sůl • mletý černý pepř • špetka cukru Recept pečené baklažány připravíme takto:
Baklažány umyjeme, osušíme, odřízneme stopky, dužinu nakrájíme na kostky a osmahneme na mírném ohni v polovině množství oleje. Mezitím oloupeme rajčata a nakrájame na kostky. Cibuli i česnek nakrájíme a zlehka osmahneme zvlášť na zbytku oleje, přidáme rajčata a tymián a pod pokličkou dusíme asi 10 minut. Potom na prudkém ohni povaříme až do zhoustnutí omáčky. Přidáme opečené baklažány, dochutíme solí, pepřem a cukrem. Podáváme s celozrnným chlebem nebo chlebovými plackami. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pečené baklažány nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: zbojnické pečené maso, zapečené fazole s bůčkem, pečené koleno na černém pivě, zapečené brambory se sýrem ii, zapečené brambory s rajčaty a sýrem, zapečené těstoviny s pórkem, pečené brambory s bryndzou, pečené kuře na másle s kmínem, kuře pečené v soli, zapečené mleté maso pečené baklažány, recept, hlavní jídla |