![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 0,5 kg jehněčí kýty • máslo • feferonka • česnek • petrželová nať • sůl • mletý pepř Recept pečená jehněčí kýta připravíme takto:
Maso osolíme, opepříme a osmažíme na másle. Pak podlijeme trochou vody, přikryjeme a pečeme v mírně vyhřáté troubě. Při pečení občas přelejeme mastnou šťávou a podle potřeby podlijeme vodou. Na másle osmahneme nakrájenou feferonku, česnek a petrželku, zalijeme šťávou z pečeného masa a krátce podusíme. Česnekovou směs nalijeme na maso, krátce podusíme, maso vyjmeme, nakrájíme na porce a můžeme podávat. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pečená jehněčí kýta nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: pečená vepřová játra s brambory, jehněčí s houbami, pečená medová šunka, staročeská pečená husa na česneku, jehněčí kotlety, jehněčí maso na houbách, jehněčí na rozmarýnu, kančí kýta na česneku, zapečená jáhlová kaše s ovocem, zapečená kuřecí stehna pečená jehněčí kýta, recept, hlavní jídla |