![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 600 g vepřových kotlet bez kostí • 2 cibule • 8 stroužků česneku • 3 sterilované okurky • 1 menší plechovka sterilovaných žampionů • 50 ml olivového oleje • 5 lžic rajského protlaku • 1 šlehačka • jíška • worchesterová omáčka • pepř Recept námořnické kotlety připravíme takto:
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme osolené a opepřené maso, orestujeme, přidáme na kostičky nakrájený česnek i okurky, zalijeme vodou (množství dle potřeby) a dusíme 10 až 15 minut do změknutí. Pak přidáme rajský protlak, sterilované žampiony a několik kapek worchesterové omáčky, zahustíme jíškou a mírně povaříme. Nakonec přilijeme šlehačku a dochutíme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Námořnické kotlety nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: uherské vepřové kotlety, zapečené vepřové kotlety se sýrem a bramborami, dušené vepřové kotlety, jehněčí kotlety po srbsku, vepřové kotlety s křenem, provensálské kotlety, normandské vepřové kotlety, nedělní kotlety, jehněčí kotlety, švédské pikantní kotlety námořnické kotlety, recept, hlavní jídla |