![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 3 pivní sýry (po 90 g) • 2 cibule • 2 lžíce okapané sterilované kapie • 10 zelených oliv • na zálivku: 2 lžíce octa + 6 lžic oleje + 6 lžic vody + sůl + špetka černého pepře + špetka mletého kmínu Recept naložený pivní sýr připravíme takto:
Cibuli oloupeme, nakrájíme na velmi slabá půlkolečka, zasolíme, promneme a necháme alespoň půl hodiny odležet, až bude lesklá a vlhká. Občas můžeme promíchat. Suroviny na zálivku smícháme, přidáme trochu soli a našleháme. Sýr nakrájíme na asi půlcentimetrové kousky (čtverečky), olivy nakrájíme napůl nebo na třetiny a společně s okapanou kapií nakrájenou na proužky dáme do misky a promícháme. Po půl hodině přidáme odleželou cibuli, zalijeme zálivkou a promícháme. Naplníme šroubovací nebo hermeticky uzavíratelnou sklenici a necháme 1-2 dny rozležet. Pokud je to možné, je dobré sklenici občas otočit "vzhůru nohama". V naší kuchařce bylo kromě receptu Naložený pivní sýr nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: ovenecký sýr, grilovaný kozí sýr, naložený hermelín s feferonkami, nakládaný uzený sýr, zapékané housky s mletým masem a sýrem, pomazánka z modrého sýra, gratinovaný kozí sýr, nakládaný ovčí sýr, zeleninová pomazánka se sýrem, pomazánka z pivního sýra naložený pivní sýr, recept, na chleba |