KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept moravské koláče potřebujeme tyto suroviny: • 500 g polohrubé mouky • 120 g cukru • 120 g másla • 3 ? 4 žloutky • 30 g droždí • 0,25 l mléka • sůl • citronová kůra • vanilka Recept moravské koláče připravíme takto:
Z vykynutého těsta naděláme stejně velké kousky, vytvarujeme malé bochánky (jako na buchty) a necháme na válu chvíli vykynout. Dlaní bochánek zmáčkneme a do středu dáme náplň. Těsto uzavřeme a přeneseme na pomaštěný plech. Koláče ještě nabudou, proto je dáme dál od sebe. Do bochánku (na plechu) uděláme opatrně důlek (nejlépe vařeným vajíčkem), který zaplníme další nádivkou. Okraje potřeme rozpuštěným máslem a koláč posypeme drobenkou. Zvolna pečeme ve vyhřáté troubě. V naší kuchařce bylo kromě receptu Moravské koláče nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: vázané koláče, moravské vlny, velikonoční koláče, chodské koláče, dvojctihodné koláče, pajerské koláče, linecké koláče, panské koláče moravské koláče, recept, sladkosti |