KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Mexické sekané bifteky

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept mexické sekané bifteky potřebujeme tyto suroviny:

   • 50 g hladké mouky
   • 500 g mletého hovězího masa
   • 150 g cibule
   • 3-4 stroužky česneku
   • 400 g zelené papriky
   • sladká paprika
   • sůl
   • pepř
   • 300 g rýže
Recept mexické sekané bifteky připravíme takto:
Cibuli a česnek nakrájíme na velmi jemno. Stejně nakrájíme očištěné zelené papriky. Orestujeme na tuku, aniž by cibule zhnědla. Směs vmícháme do masa, ochutíme kořením a dobře promícháme. Zformujeme 4 bifteky a upečeme na oleji 3-4 minuty na každé straně. Rýži připravíme normálně (uvaříme, upečeme). Omáčku připravíme následujícím způsobem: Rajčata spaříme vroucí vodou, nařízneme a slupku sloupneme. Rozpůlíme a zbavíme jader. Nakrájíme nahrubo. Rozpálíme olej a na něm orestujeme cibuli, kterou necháme zezlátnout. Zasypeme moukou a připravíme zlatou cibulovou jíšku. Přidáme hrubě nakrájená rajčata. Zalijeme vývarem, dobře promícháme a provaříme. Ochutíme solí, pepřem a cukrem. Omáčku umixujeme nebo propasírujeme. Takto upravenou omáčku ochutíme kajenským pepřem. 350g zelených paprik nakrájíme na tenké dlouhé nudle, které orestujeme na tuku. Na talíř dáme nejprve rýži, na ní biftek, přelijeme omáčkou a nakonec přidáme restovanou papriku.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Mexické sekané bifteky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

sekané steky se zeleninou, šlehané bifteky, mexickéchilli, mexické fazole, bifteky z koňského masa, bifteky v pivní marinádě, čínské kuřecí bifteky, srnčí bifteky



mexické sekané bifteky, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz