KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept masopustní cibulačka potřebujeme tyto suroviny: • 4 větší cibule • 2 střední brambory • 3 lžíce oleje • 5 žampionů • 4 polévkové lžíce hladké mouky • 2 lžíce smetany • sůl • pepř Recept masopustní cibulačka připravíme takto:
Cibuli oloupeme, nakrájíme na plátky a restujeme, až zesklovatí. Poté zaprášíme hladkou moukou a chvilku restujeme. Zalijeme studenou vodou, pořádně prošleháme a necháme 20 minut vařit. Následně vše rozmixujeme nebo propasírujeme přes jemný cedník, vložíme na kostičky nakrájené brambory a stranou orestované houby a polévku dovaříme. Pro zjemnění na konci přidáme smetanu. Ozdobíme kolečky červené cibule, pažitkou, sekanou petrželkou a také na trojúhelníčky nakrájeným celozrnným chlebem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Masopustní cibulačka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: cibulačka s uzeným masem, krkonošská cibulačka, cibulačka s toasty, francouzská cibulačka, cibulačka s černým pivem, cibulačka s kuřecím masem, smetanová cibulačka, švýcarská cibulačka, loštická cibulačka, venkovská cibulačka masopustní cibulačka, recept, polévky |