![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 350 g hladké mouky • 250 g margarínu • 2 žloutky • 1 lžíce zakysané smetany • 2 lžíce cukru krystal • 1/4 lžičky soli • na náplň: 100 g mletých vlašských ořechů + 70 g krystalového cukru + troška vody Recept bratislavské rohlíčky z nekynutého těsta připravíme takto:
Všechny suroviny zpracujeme na hladké těsto, které vyválíme na pomoučeném vále na tloušťku asi 0,5 cm. Z těsta vykrajujeme malé čtverečky, na každý položíme trochu náplně (náplň připravíme tak, že do malého hrnce dáme vodu s cukrem, přivedeme k varu a přidáme mleté ořechy). Ze čtverečků s nádivkou tvarujeme malé rohlíčky, potřeme rozpuštěným máslem a pak žloutkem (aby byly pěkné a zlatavé) a upečeme na vymazaném plechu v rozehřáté troubě (asi 10 minut). Hotové rohlíčky pocukrujeme a můžeme podávat. V naší kuchařce bylo kromě receptu Bratislavské rohlíčky z nekynutého těsta nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: ořechové rohlíčky, kokosové rohlíčky, skořicové rohlíčky, velikonoční beránek ze šlehačkového těsta, vanilkové rohlíčky, máslové rohlíčky, mandlové rohlíčky, kadaňské rohlíčky, bratislavské rohlíčky ořechové, žloutkové rohlíčky bratislavské rohlíčky z nekynutého těsta, recept, sladkosti |