KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept martinské rohlíčky potřebujeme tyto suroviny: • 540 g polohrubé mouky • 360 g tuku na pečení • 1 smetana ke šlehání • na nádivku: 150 g mletých vlašských ořechů + 150 g mletého cukru + 1 bílek + trocha rumu + vejce na potření Recept martinské rohlíčky připravíme takto:
Do mísy dáme mouku, nastrouháme na struhadle tuk, nalijeme šlehačku a vypracujeme vláčné těsto. Ořechy smícháme s cukrem, bílkem a troškou rumu na nádivku. Těsto rozdělíme na 6 dílů, z jednotlivých dílů vyválíme placku o síle cca 4 mm, kterou nakrájíme do kříže na 6 až 8 dílů. Na každý díl vložíme lžíci ořechové nádivky a smotáme směrem ke středu, při vkládání na plech vyložený pečicím papírem stočíme konce jako rohlíčky. Před pečením potřeme rozšlehaným vejcem a vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 15 minut při 180°C (dorůžova). V naší kuchařce bylo kromě receptu Martinské rohlíčky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: kokosové rohlíčky, drožďové rohlíčky, skořicové rohlíčky, mandlové rohlíčky, tvarohové rohlíčky, rakouské mocca rohlíčky, žloutkové rohlíčky, anýzové rohlíčky, sladké rohlíčky zadělávané pivem, kadaňské rohlíčky martinské rohlíčky, recept, sladkosti |